De Persoon

Ivonne de Koning is ruim 25 jaar actief werkzaam als muziekdocent, zowel in piano als in zang. Daarvoor was zij werkzaam in de bedrijfseconomische branche, zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs.

Haar muzikaliteit was al van jongsaf aanwezig. Vanaf 8 jaar volgde zij pianoles en thuis in Zuid-Limburg werd veel gemusiceerd en gezongen.Toch koos Ivonne na de Havo voor een exacte opleiding, namelijk Heao-bedrijfseconomisch te ‘s-Hertogenbosch, tenslotte was zij ook goed in Wiskunde.

Rond haar 28ste levensjaar begon het verlangen naar meer muzikale ontwikkeling toch de overhand te nemen. Zij nam ontslag van haar fulltime job bij een installatiebedrijf en stopte haar volledige tijd in een studie aan het Conservatorium in Tilburg bij Alexander Hrisanide en aan de Schumann academie te Utrecht. Masterclasses heeft zij gevolgd bij concertpianiste Cecile de Grijs te Oisterwijk en bij Yvonne Schiffelers Conservatorium Maastricht.

Ivonne heeft veel ervaring in het begeleiden zowel als pianist als dirigent van jongerenkoren en gemengde koren. Momenteel richt ze zich op het individu, en geeft les aan individuele leerlingen, duo’s en kleine groepen.